Michel Saar-special 2017

Michel SAAR-SPEZIAL 2017

 

Een boekbespreking door Henk Burgman

Michel Saar speciaalNa dertien jaar is er eindelijk weer een gespecialiseerde catalogus voor de verzamelaars van postzegels en poststukken van het Saar gebied gepubliceerd. Het is het wachten waard geweest. In samenwerking met de Arbeitsgemeinschaft Saar is het een waar “handboek” geworden. Deze studiegroep heeft zéér veel materiaal aangedragen dat tot voorheen niet in deze Michel uitgave te vinden was. Om enkele aspecten te noemen; Diepgaande weergave van vele variëteiten en plaatfouten bij zowel de oudere emissies (1920-1935) als bij de latere uitgaven (1947-1959); een lijst met druknummers en corresponderende drukdata; uitgebreide posttarieven overzichten en zéér veel zegels die nu in kleur afgebeeld zijn. Uiteraard vinden we alle zegels en dienstzegels die in de verschillende perioden zijn uitgebracht evenals veel postwaardestukken. Aparte rubrieken met betrekking tot gebruikte stempels, oplage cijfers van de Heuss zegels etc. etc. het is er allemaal terug te vinden. Deze publicatie bevat 166 bladzijden waarin 1300 afbeldingen en 10.000 prijsnoteringen terug te vinden zijn.

In mijn opinie is het, ondanks de pittige aanschafprijs, een aan te bevelen uitgave voor de verzamelaar van dit vaak omstreden gebied met een roerige geschiedenis.

Meer informatie het verzamelgebied Saarland vindt u hier; Landesverband der Briefmarkensammler des Saarlandes e.V. im BDPh e.V.

Schrijver: Schwaneberger Verlag GMBH
Taal: Duits
Bladzijden: 166
Illustraties: Kleur
“verlijmd”, softcover 22,5 x 15 cm.
ISBN: 978-3-95402–228-1
Uitgever: Schwaneberger Verlag GMBH
Prijs: 49,80 € Excl. verzendkosten.
Informatie // Verkrijgbaar bij: Schwaneberger Verlag GMBH, Ohmstraße1, D-85716 Unterschleißheim, Duitsland / Elke gerenommeerde postzegelhandel
E-mail: europa1@michel.de

Website: www.michel.de